CAW Centraal-West-Vlaanderen

U bent hier

Crisis? Bel 078/150 300

Buiten de openingsuren kan je steeds contact opnemen met Tele-Onthaal op het nummer 106. Dit nummer is 24/24u en 7 dagen op7 bereikbaar.
Bij een levensbedreigende situatie: bel de politie op het nummer 101. Heb je dringend medische hulp nodig, bel dan onmiddellijk het alarmnummer 112.
Zit je in een situatie van misbruik, geweld of kindermishandeling, of ken je iemand die in zo’n situatie zit? Bel het gratis telefoonnummer 1712 voor informatie en advies.

Crisisopvang  voor volwassenen in het CAW (18+)

Voor wie?

Je hebt vannacht geen dak boven je hoofd en je kan niet terecht bij familie, vrienden,…

Wat doen we?

CAW Centraal-West-Vlaanderen werkt samen met heel wat andere organisaties om oplossingen aan te kunnen bieden in een crisissituatie. Dagelijks voorzien we in 1 bed en 1 reservebed zodat er per nacht minstens 2 personen kunnen opgevangen worden in de regio.

Voor hoe lang?

Het CAW kan je een tijdelijk onderkomen geven van maximaal 3 opeenvolgende nachten, maar eerst checken we met jou of een andere oplossing mogelijk is.  We rekenen op de bereikbaarheid  (24u op 24u) van de politie zodat er dag en nacht, ook in het weekend, opvang kan geboden worden. We werken ook samen met heel wat lokale besturen en organisaties.
Na de opvang kan je rekenen op begeleiding om je situatie op te helderen. Het OCMW van de plaats waar je woont kan je hierbij helpen, het CAW zelf ook en een aantal diensten waarmee we samenwerken.

Wat kost het?

Deze opvang is niet gratis. Er wordt een dagprijs gevraagd (bedrag vastgelegd via sectorprotocol).

Hoe aanmelden?

Wanneer je contact opneemt met één van onze onthaalpunten, kunnen we jou informeren of er nog plaats vrij is in het crisisnetwerk. Indien er helaas geen plaats meer is zoeken we samen met jou een andere oplossing.
Uiteraard kan je overdag ook gebruik maken van het volledige aanbod in het CAW.

Crisisjeugdhulp: professioneel en bezorgd (-18)

Ben je als familie, vriend of buur betrokken bij een kind of jongere in een crisissituatie, dan kan je niet terecht op dit meldpunt. Je kan wel naar een hulpverlener toestappen die met jouw toestemming hulp kan vragen via dit meldpunt.